Jeden z najdrahších rozvodov sveta: Ropný magnát zaplatí takmer miliardu dolárov

, CNBC,Bloomberg Foto: SITA

Rozvod vyjde šéfa ropnej spoločnosti Continental Resources draho. Jeden z najúspešnejších amerických miliardárov Harold Hamm zaplatí svojej exmanželke približne 972 miliónov dolárov. Vrátane nehnuteľností a ďalšieho majetku sa hodnota jeho vyrovnanie vyšplhá až na 995,5 milióna dolárov, uvádza agentúra Bloomberg.

So svojou druhou manželkou Sue Ann sa Hamm oženil v roku 1988, teraz jej v rozvodovom konaní zaplatí jednu z najvyšších súm v histórii. Napriek tomu je to stále menej, než sa očakávalo, pripomína Financial Times. Miliardár, ktorý je podľa magazínu Forbes 24. najbohatším Američanom, požiadal o rozvod v máji 2012. Od tej doby sa špekulovalo, na koľko ho tento krok vyjde. Po jeho oznámení padali aj odhady, že bude musieť odovzdať polovicu majetku, ktorý počas 25 rokov trvajúceho manželstva spoločne nadobudli, pokiaľ pár nemá podpísanú predmanželskú zmluvu. To by v praxi znamenalo prísť aj o polovičný podiel v balíku akcií Continental Resources, ktorého hodnota sa pohybuje okolo piatich miliárd dolárov.

Rozhodnutie súdu v Oklahome tak privítali investori, ktorí sa obávali, že Hamm bude nútený predať veľkú časť svojho 68 percentného podielu Continental Resources. "Táto súkromná vec nemá a nebude mať vplyv na podnikanie a činnosť spoločnosti," uviedla firma vo svojom vyhlásení.

Hamm, ktorý v minulosti okrem iného pôsobil aj ako poradca pre kampaň Mitta Romneyho, by mal do konca roka zaplatiť svojej exmanželke 323 miliónov dolárov. Zostávajúcu sumu vyplatí v sedemmiliónových mesačných splátkach.

Proti rozhodnutiu súdu je možné podať opravný prostriedok.

Súvisiace články

Aktuálne správy