Miera úspor domácností eurozóny oslabila

Podľa sezónne upravených údajov miera úspor domácností eurozóny v druhom štvrťroku klesla na 12,9 % z úrovne 13,1 % v prvom kvartáli

Miera úspor domácnosti v eurozóne v druhom kvartáli podľa sezónne upravených údajov bola na úrovni 12,9 %, čiže oslabila z úrovne 13,1 % v prvom štvrťroku. V rámci celej 28-člennej Európskej únie bola miera úspor domácnosti v druhom štvrťroku 10,4 %, čiže medzikvartálne tiež oslabila, keďže v období januára až marca bola na úrovni 10,7 %. Informoval o tom v pondelok štatistický úrad EÚ Eurostat.

Miera hrubých investícií domácností, ktorú tvoria hlavne nákupy a rekonštrukcie obytných nehnuteľností, v rámci Európskej únie v druhom štvrťroku bola na úrovni 7,8 %, čiže sa medzikvartálne nezmenila. Miera hrubých investícií domácností v rámci eurozóny bola v období apríla až júna 8,2 %. Znížila sa oproti prvému štvrťroku, kedy bola na úrovni 8,3 %.

Reálne príjmy domácnosti na osobu v eurozóne v druhom kvartáli stúpli o 0,2 % po oslabení o 0,4 % v prvom štvrťroku. Reálna spotreba domácností na osobu v eurozóne v druhom kvartáli vzrástla o 0,4 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy