Na veľtrhu InnoTrans je vyše 20 firiem zo Slovenska

Vyše 20 firiem zo Slovenska sa zúčastňuje na veľtrhu dopravnej a koľajovej techniky InnoTrans Berlin, ktorý sa koná v týchto dňoch v Berlíne. Účasť slovenských vystavovateľov zorganizovala Slovensko-nemecka obchodná a priemyselná komora (SNOPK).
Okrem iných sa na veľtrhu zúčastňujú AVOKOV – Asociácia výrobcov a opravcov koľajových vozidiel, Zvolen, Elektrokarbon, a.s., Topoľčany, ELV Produkt, a.s., Senec, EmTest, a.s., Žilina, EVPU, a.s., Nová Dubnica, Tatravagónka Poprad, Železničná spoločnosť Cargo Slovakia, a.s., Bratislava, Železničné opravovne a strojárne Zvolen, a.s., Zvolen a ďalší.
Na celkovej ploche 161.400 m2 a 7900 m2 koľajiska sa prezentuje vyše 2500 vystavovateľov a organizátori očakávajú účasť približne 125.000 návštevníkov z celého sveta. SNOPK organizuje taktiež mimoriadny vlak zo Slovenska pre viac ako 400 záujemcov o túto problematiku.
InnoTrans je miestom pre národných a medzinárodných dodávateľov produktov a služieb v oblasti osobnej a nákladnej koľajovej a železničnej prepravy. Svojím kľúčovým segmentom – železničnou a koľajovou technikou – Railway Technology, sa InnoTrans etabloval ako vedúca medzinárodná platforma odvetvia.
Počet vystavovateľov a návštevníkov zo SR odzrkadľuje záujem slovenského hospodárstva o dopravnú techniku, ktorá je jedným z odvetví s rastovým potenciálom.
TASR informovala Slovensko-nemecka obchodná a priemyselná komora.

Súvisiace články

Aktuálne správy