Pobočka J&T Banky za kvartál so ziskom 2,5 mil. eur

Bratislavská pobočka J&T Banky v prvom štvrťroku s medziročným rastom čistého zisku o 22 % na 2,5 mil. eur

J&T Banka, pobočka zahraničnej banky Bratislava zaznamenala v prvom štvrťroku tohto roka zisk 2,5 mil. eur. V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka je to zvýšenie o 22 %. „V úvode roka 2010 banka pokračovala v tempe z roka 2009, keď sme naďalej cítili veľký prílev nových vkladov. Darilo sa nám aj v oblasti úverov, keď aj napriek nepriaznivej situácii na finančných trhoch sme dokázali aj v tejto oblasti zvyšovať výnosy,“ komentovala výsledky riaditeľka J&T Banky Bratislava Monika Céreová.

Objem vkladov predstavoval ku koncu marca viac ako 400 mil. eur, čo v porovnaní s koncom vlaňajška predstavuje zvýšenie o 22 %. Objem úverov poklesol o 5 % na 469 mil. eur. „Aj keď bilančná suma pobočky nerástla, darilo sa zvyšovať marže z úverových obchodov, čo výrazne prispelo k rastu čistého úrokového výnosu o viac ako 50 %,“ informovala banka.

V ďalšom období bude pobočka aj naďalej aktívne financovať perspektívne projekty svojich klientov. „Chceme vyhľadávať nové investičné príležitosti, ktoré sme pripravení financovať a stále zaujímavejšími sa pre nás stávajú aj investície do cenných papierov,“ doplnila Céreová.

Konsolidovaný zisk J&T Banky predstavoval v prvom štvrťroku 125,3 mil. CZK. V medziročnom porovnaní sa zvýšil o 43,9 %. Prevádzkový zisk sa zvýšil o 89,3 % na 186,6 mil. eur. „Do zvýšenia prevádzkového zisku sa premietol nárast marží z úverových obchodov v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka a výnosy z investícií voľnej likvidity do cenných papierov,“ uviedol generálny riaditeľ banky Štěpán Ašer.

J&T Banka je členom skupiny J&T. Zameriava sa na poskytovanie služieb privátneho a investičného bankovníctva. Prvý účet otvorila 6. marca 2006. Okrem J&T Banky Praha a J&T Banky Bratislava sú súčasťou skupiny aj J&T Bank Moskva, J&T Bank Switzerland a od roku 2008 aj J&T Bank & Trust Barbados.

Súvisiace články

Aktuálne správy