Cestovné poistenie je na dobrej úrovni

 

 

Zlomená noha z alpských svahov, infekcia z ázijských dobrôt či dehydratácia v amazonskom pralese nie sú jedinými suvenírmi, ktoré si môžte doniesť z ciest. Po poskytnutí pomoci a vyliečení ukážu v zahraničnej nemocnici šťastnému rekonvalescentovi účet. Cifra je spravidla rádovo vyššia ako tá na slovenskej výplatnej páske. Tieto a ďalšie riziká sa dajú pokryť formou cestovného poistenia. Podľa Mariána Bilíka z oddelenia public relations poisťovne Allianz, je povedomie ľudí na Slovensku v tomto smere naozaj na dobrej úrovni a cestovné poistenie je využívané tak na cestách do zahraničia ako aj pred dovolenkovými pobytmi na Slovensku.

 

 

Pokiaľ sa rozhodnete pred cestou poistiť, mali by ste zvážiť niektoré veci. Treba mať jasné do akej krajiny idete a aké riziká tam najviac hrozia. Rovnako si treba uvedomiť aké aktivity sú naplánované. Poisťovne často majú veľa výnimiek v rámci jednotlivých druhov poistenia. Je viac ako potrebné sa o tom dôkladne informovať. Takisto často poskytujú zaujímavé zľavy za určitých podmienok.

V rámci cestovného poistenia existuje viacero produktov, ktoré sa vzťahujú na iné riziká súvisiace s cestovaním.

Poistenie liečebných nákladov

v zahraničí

Poisťovňa v tomto prípade uhradí náklady na liečbu náhle vzniknutého ochorenia, alebo úrazu. Takisto môže byť zaplatené nevyhnutné ošetrenie chrupu, prevoz maloletých detí, alebo pobyt člena rodiny pri dlhotrvajúcej hospitalizácií. V prípade úmrtia spoločnosť zabezpečí odvoz telesných pozostatkov do vlasti. Z poistenia sú vylúčené napríklad chronické a duševné choroby, kozmetické úpravy, alebo pobyty v kúpeľoch. Tento druh je najdôležitejšou zložkou v rámci cestovného poistenia

Úrazové poistenie

Ak poistenec utrpí počas svojho pobytu úraz, poisťovňa mu vyplatí dohodnutú poistnú čiastku, alebo jej časť. Existujú tri prípady a to úmrtie následkom úrazu, trvalé následky a denné odškodnenie po dobu nevyhnutného liečenia. Pri trvalých následkoch poisťovňa vypočíta odškodnenie ako určité percento z dohodnutej sumy na základe rozsahu telesného poškodenia.

Poistenie batožiny

V tomto prípade poisťovňa hradí poškodenie, zničenie, stratu alebo krádež batožiny. Avšak poisťovne si často vyhradzujú prísne podmienky ohľadom zabezpečenia batožiny.

Poistenie zodpovednosti za škodu

Toto poistenie sa vzťahuje na to ak v zahraničí zaviníte náhodou, alebo nedbanlivosťou škodu a to ako na zdraví tak aj na veci. Poisťovňa takist…

Celý článok si môžete prečítať tu.

Súvisiace články

Aktuálne správy