Záujem o doplnkové poistenie trvá

Podľa predbežných neaditovaných výsledkov z jednotlivých doplnkových dôchodkových poisťovní bolo ku koncu minulého roka v systéme doplnkového dôchodkového poistenia zapojených 687 117 poistencov, čo je približne tretina ekonomicky aktívneho obyvateľstva Slovenska. Do 30. júna tohto roka sa doplnkové dôchodkové poisťovne musia transformovať na doplnkové dôchodkové spoločnosti.

Podľa predbežných neaditovaných výsledkov z jednotlivých doplnkových dôchodkových poisťovní (DDP) bolo ku koncu minulého roka v systéme doplnkového dôchodkového poistenia zapojených 687 117 poistencov, čo je približne tretina ekonomicky aktívneho obyvateľstva Slovenska. Do 30. júna tohto roka sa doplnkové dôchodkové poisťovne musia transformovať na doplnkové dôchodkové spoločnosti (DDS). Licenciu DSS už vlastní ING Tatry Sympatia. Na trhu ešte pôsobia Pokoj DDP, DDP Stabilita, DDP Credit Suisse Life & Pension (CSLP) a DDP ING. Spolu spravujú majetok v objeme viac ako 18,05 miliardy korún. Údaje poskytla Asociácia doplnkových dôchodkových poisťovní.

Príspevky zamestnávateľov a daňové úľavy

„Za uplynulý rok predstavovala suma dávok vyplatených dôchodkovými poisťovňami viac ako 1,84 miliardy korún,“ uvádza Jana Burdová, hovorkyňa skupiny ING, ktorá predsedá Asociácii doplnkových dôchodkových poisťovní. Boom vo vyplácaní dávok nastal v roku 2004, keď…

Celý článok si môžete prečítať tu »».

Súvisiace články

Aktuálne správy