Odíde Mark Zuckerberg z čela Facebooku? Spoločnosť Meta tvrdenia o jeho údajnom odchode popiera

, oPeniazoch.sk Foto: TASR/AP

Podľa informácií od anonymného zdroja má ísť o rozhodnutie, ktoré sa rozhodol urobiť sám Zuckerberg. Dôvodom jeho odchodu majú byť problémy, ktorým spoločnosť čelí.

Spravodajský portál The Leak v utorok uverejnil správu, podľa ktorej Mark Zuckerberg, výkonný riaditeľ Meta Platforms, údajne v budúcom roku plánuje opustiť spoločnosť.

Podľa informácií od anonymného zdroja má ísť o rozhodnutie, ktoré sa rozhodol urobiť sám Zuckerberg. Dôvodom majú byť problémy, ktorým spoločnosť čelí. Patria medzi ne najmä klesajúce ceny akcií, obrovské straty spôsobené veľkými investíciami, tlak investorov či oznámené prepúšťanie 11 000 zamestnancov.

Prečítajte si tiež: Americké technologické giganty hasia problémy: Po Twitteri čaká údajne veľké prepúštanie aj Facebook

Ak by sa rezignácia Zuckerberga potvrdila, nemala byť mať vplyv na projekt virtuálneho sveta metaverse. A to aj napriek tomu, že spôsobuje spoločnosti značné straty, ktoré sa v budúcom roku pravdepodobne ešte zväčšia.

Polovičný prepad zisku

Zisk Mety podľa nedávnych zverejnených kvartálnych výsledkov klesol v treťom štvrťroku medziročne o viac ako polovicu na 4,4 miliardy dolárov. Zuckerberg oznámil plány na presmerovanie ďalších prostriedkov spoločnosti do projektu metaverse a stanovil limit na investície na približne 5 miliárd ročne.

Meta Platforms tvrdenia o odchode Marka Zuckerberga na budúci rok odmietla a hovorca spoločnosti Andy Stone ich označil za nepravdivé. Objavili sa tak špekulácie, že mohlo ísť len o propagačný krok na podporu projektu metaverse.

Prečítajte si tiež: Akcie vlastníka Facebooku sa výrazne prepadli po správe o štvrťročných výsledkoch

Akcie spoločnosti nezaznamenali po týchto správach žiadne výrazné výkyvy. Aktuálne sa ich hodnota pohybuje na úrovni 111,79 USD za akciu, pričom za posledný rok stratili už viac ako 70% a obchodujú sa hlboko pod maximamom 384 USD za akciu zo septembra 2021.

Súvisiace články

Aktuálne správy