Kľúčom dobrého vzťahu so SR sú úspechy, ktoré viedli k dôvere

Maďarsko-slovenské vzájomné vzťahy ešte nikdy neboli také dobré ako teraz, vyhlásil v piatok v severomaďarskej obci Ipolydamásd maďarský minister zahraničných vecí a vonkajších ekonomických vzťahov Péter Szijjártó. Šéf maďarskej diplomacie sa pri príležitosti slávnostného položenia základného kameňa cestného mosta Chľaba – Ipolydamásd stretol so slovenským ministrom dopravy a výstavby Andrejom Doležalom.
„Slovensko je už tretím najdôležitejším obchodným partnerom Maďarska. Napriek kríze spôsobenej pandémiou nového koronavírusu zostala hodnota vzájomnej výmeny tovaru blízko k desiatim miliardám eur,“ citovala Szijjártóa agentúra MTI.
Maďarský minister podotkol, že objem maďarských investícií na Slovensku oproti roku 2010 vzrástol o 64 percent, čo svedčí o tom, že v uplynulých 11 rokoch sa energia vložená do zlepšenia vzájomných vzťahov vyplatila.
Szijjártó spresnil, že kľúčom zlepšenia týchto vzťahov je dosahovanie spoločných úspechov v uplynulých rokoch, ktoré viedli k vytvoreniu vzájomnej dôvery. „Nejde iba o politický význam týchto úspechov, pretože tieto prispeli k zlepšeniu života Maďarov i Slovákov,“ podčiarkol maďarský minister.

Súvisiace články

Aktuálne správy