Poslanci pokračujú v riadnej schôdzi, v úvode odsúhlasili zmeny v programe

Poslanci parlamentu pokračujú v rokovaní. Podpredseda Národnej rady (NR) SR Gábor Grendel (OĽANO) otvoril deviaty rokovací deň 28. schôdze. V úvode dňa odsúhlasili novelu Trestného zákona týkajúcu sa kyberšikany a viaceré zmeny v programe.
Poslanci presunuli hlasovanie o novele Trestného poriadku z dielne Petry Hajšelovej (Sme rodina) na júnovú schôdzu. Novela mala upraviť oblasť väzby, podobný návrh však pripravila aj ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí). Sme rodina s ministerkou sa napokon dohodli na kompromisnom návrhu.
Do programu schôdze zas pribudol návrh na uznesenie z dielne skupiny poslancov. Týkať sa má návrhu správy Európskeho parlamentu o situácii v oblasti sexuálneho a reprodukčného zdravia a práv v Európskej únii v rámci zdravia žien. Do programu ho navrhli zaradiť tri poslanecké kluby, OĽANO, Sme rodina a Za ľudí.
Zaoberať by sa poslanci mali vo štvrtok aj novelou zákona o štátnom rozpočte na tento rok, ktorý predložilo Ministerstvo financií (MF) SR. Celkové výdavky štátneho rozpočtu majú byť podľa návrhu tento rok vyššie o 3,389 miliardy eur. Namiesto pôvodne plánovaných 23,9 miliardy eur by tak mali dosiahnuť 27,3 miliardy eur.

Súvisiace články

Aktuálne správy