Výpredaj bitcoinu pokračuje, jeho cena padla pod 37.000 USD

Veľký výpredaj bitcoinu, ktorý sa začal pred týždňom, pokračuje. Jeho cena v stredu po viac než 3 mesiacoch padla pod hranicu 37.000 USD (30.273,28 eura).
Najväčšia a najznámejšia kryptomena v priebehu uplynulých 24 hodín podľa údajov Coinbase stratila 20 % a jej cena klesla až na 36.189 USD, čo je najmenej od začiatku februára. V priebehu 7 dní cena bitcoinu padla približne o 20.000 USD. Rekordné maximum 64.895 USD dosiahla 14. apríla.
Bitcoin tak už vymazal všetky zisky, ktoré nahromadil po oznámení automobilky Tesla, že kúpila bitcoiny za 1,5 miliardy USD.
Výpredaj bitcoinu minulý týždeň spustili vyjadrenia šéfa Tesly Elona Muska na Twitteri. Musk minulú stredu (12. 5.) uviedol, že Tesla prestáva prijímať bitcoiny pri platbách za svoje elektromobily. Dôvodom je vysoká spotreba elektriny pri ťažbe bitcoinu a jej negatívne environmentálne následky. Tesla pritom ohlásila akceptáciu bitcoinu len pred necelými dvomi mesiacmi.
Tlak na bitcoin a ďalšie kryptomeny sa zvýšil v utorok (18. 5.), keď Čína zakázala finančným inštitúciám a sprostredkovateľom platieb poskytovať služby súvisiace s transakciami s kryptomenami.
V stredu sa výrazne oslabili aj ďalšie virtuálne meny. Druhá najväčšia kryptomena ethereum padla o 25 % na 2590 USD. Dogecoin, čo je kryptomena, ktorá pôvodne vznikla ako vtip a ku ktorej sa Musk takisto často vyjadruje, strácal takmer 30 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy