Ceny priemyselných výrobcov v marci medzimesačne stúpli o 0,5 %

Ceny priemyselných výrobcov pre tuzemsko v marci oproti februáru vzrástli o 0,5 %. Zvýšili sa ceny ťažby a dobývania o 1,6 %, priemyselnej výroby o 1,5 % a dodávky vody, čistenia odpadových vôd, odpadov a ozdravovacích služieb o 1 %. Klesli ceny dodávky elektriny, plynu, pary a studeného vzduchu o 1,1 %. Informoval o tom Štatistický úrad (ŠÚ) SR.
V marci 2021 v porovnaní s marcom 2020 ceny priemyselných výrobcov pre tuzemský trh klesli o 0,4 %. Znížili sa ceny dodávky elektriny, plynu, pary a studeného vzduchu o 2 %. Zvýšili sa ceny ťažby a dobývania o 5,4 %, dodávky vody, čistenia odpadových vôd, odpadov a ozdravovacích služieb o 4,1 % a priemyselnej výroby o 0,1 %.
V priemere od začiatku roka 2021 oproti rovnakému obdobiu minulého roka klesli ceny priemyselných výrobcov o 0,7 % vplyvom zníženia cien priemyselnej výroby o 1,6 %. Zvýšili sa ceny ťažby a dobývania o 4,3 %, dodávky vody, čistenia odpadových vôd, odpadov a ozdravovacích služieb o 3,6 % a dodávky elektriny, plynu, pary a studeného vzduchu o 0,2 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy