On-line predajcovia potravín v Česku sa rozrastajú, prichádza hráč z Talianska

Počet on-line predajcov potravín v Česku vytrvalo stúpa. Najnovšie chce dobyť český on-line trh s potravinami talianska spoločnosť Everli, uviedol v piatok portál idnes.cz. Nový hráč však funguje na princípe nákupcov, ktorí obchádzajú maloobchodné reťazce a nákup dovezú zákazníkovi domov. Firma tým pádom nedisponuje žiadnym vlastným tovarom ani skladom. Everli bude priamou konkurenciou pre internetové obchody Košík.cz, Rohlík.cz, iTesco.cz a Tomato.cz.

Na novom on-line trhovisku môžu zákazníci prostredníctvom Everli nakupovať potraviny zo svojich obľúbených supermarketov s dodaním v rovnaký deň. Podľa talianskej spoločnosti je tento spôsob služby prínosný nielen pre zákazníkov, ale aj pre supermarkety a maloobchodníkov, ktorí sa snažia spotrebiteľskému správaniu prispôsobiť, ale chýba im vlastný on-line predaj.

"Vytvorili sme model, o ktorom veríme, že ponúka spotrebiteľom bezkonkurenčnú hodnotu prostredníctvom rozsiahleho prístupu k maloobchodníkom a produktom, ktoré majú radi, a to aj v menej obývaných oblastiach," vyhlásil Federico Sargent, generálny riaditeľ spoločnosti Everli.

Prostredníctvom Everli je aktuálne možné nakúpiť tovar z obchodov Billa, Albert, Kaufland, Tesco a Globus. Nový e-shop v súčasnosti pokrýva väčšinu územia Prahy a čoskoro sa chystá expandovať do ďalších miest v Česku, predovšetkým do Brna a Ostravy. Pri objednávkach nad 800 Kč (30,67 eura) bude doprava zdarma, inak za poplatok 49 Kč.

Everli zvládne doručiť aj objemné celotýždenná nákupy. Vzhľadom na to, že nemá centralizovaný sklad ani kamióny, flexibilita jeho logistického modelu mu umožní ako prvej spoločnosti v Česku ponúknuť službu doručovania potravín v rovnaký deň aj v málo a stredne husto obývaných oblastiach, v ktorých ostatní on-line predajcovia svoje služby doposiaľ neponúkali.

Začiatkom minulého roka začala spoločnosť Everli expanziu do Európy, konkrétne do susedného Poľska, kde teraz generuje 20 % z celkového počtu objednávok. V uplynulých dňoch vstúpil na trh v Českej republike a vo Francúzsku.

Súvisiace články

Aktuálne správy