Bohatí? Čisté imanie Američanov vo veku od 45 do 54 rokov

, CNBC Foto: SITA/AP

Čisté imanie, alebo celkové množstvo aktív mínus dlh, má s vekom tendenciu stúpať. Sledovanie čistého imania v priebehu času je užitočným indikátorom finančnej stability, pretože vám ukazuje hodnotu všetkého, čo vlastníte, mínus vaše dlhy. Nie je to niečo, čím by ste sa mali nevyhnutne zaoberať, ale je to užitočné vedieť.

Priemerný Američan má dlh vo výške 90 460 dolárov, ako to vyplýva z údajov za rok 2019, čo predstihlo priemerný ročný príjem 50 413 dolárov. Ale priemerné čisté imanie je v hodnote 748 800 dolárov. Čisté imanie s vekom rastie, pretože hodnota majetku sa časom zhodnocuje a platy ľudí rastú v priebehu ich kariéry.

Podľa čísel Fedu je stredná hodnota čistého imania pre ľudí vo veku od 45 do 54 rokov na úrovni 168 600 dolárov. Priemerné čisté imanie je 833 200 dolárov. To je takmer dvojnásobok čistého imania Američanov vo veku od 35 do 44 rokov, ktorí majú medián čistého imania 91 300 dolárov a priemer 436 200 dolárov.

Ekonómovia tvrdia, že medián čistého imania viac vypovedá o tom, do akého spektra väčšina obyvateľov spadá, pretože na rozdiel od priemeru nie je skreslený extrémami jednotlivcov, či už v pluse alebo mínuse. Tu je prehľad priemerného a stredného čistého imania v amerických domácnostiach podľa veku, podľa posledného prieskumu spotrebiteľských financií Fedu z roku 2019.

Ak chcete zistiť svoje čisté imanie, spočítajte svoje aktíva (hotovosť, ktorú máte na bankových účtoch, investície, dôchodkové účty atď., ako aj hodnotu majetku, ktorý vlastníte), a potom odpočítajte všetky pasíva (dlh, vrátane rôznych druhov pôžičiek, dlh na kreditnej karte, hypotéku atď.). Rast čistého imania je určite väčší v zrelom veku, než v prípade čerstvého absolventa, aj keď vo veku 40 až 50 rokov môžete mať viac výdavkov (deti, auto, hypotéka a ďalšie náklady), stále je však priestor na stratégiu, napríklad ak sa rozhodnete investovať malé sumy v priebehu času a dôsledne splácate dlhy.

Keď vyčerpáte svoje možnosti prechodu na lacnejšie produkty bánk, či vyššie percento úročenia, je čas zvážiť spôsoby, ako investovať, zarobiť viac a / alebo získať nové aktíva, ktoré vám môžu pomôcť rozšíriť vaše bohatstvo. Skontrolujte si tiež nastavenia hypotéky a iných dlhov, aby ste sa uistili, že máte plán na ich včasné splatenie. Možno ste svoj cieľ v hodnote čistého imania nedosiahli vo veku 45 alebo 50 rokov, ale pri určitom plánovaní môžete svoje vysnívané číslo použiť ako vodiaci kompas, ktorý vám pomôže zachovať si motiváciu.

Súvisiace články

Aktuálne správy