Distribútor tepla chce zrekonštruovať rozvody na sídlisku Kopanice v Prievidzi

Prievidzský dodávateľ tepla má záujem zrekonštruovať primárne rozvody tepla na sídlisku Kopanice v Prievidzi. Výšku investície odhadla spoločnosť na viac ako 300.000 eur, aktuálne hľadá dodávateľa prác.
Firma má v pláne zabezpečiť stavebné práce súvisiace so zvýšením účinnosti systému centrálneho zásobovania teplom prostredníctvom rekonštrukcie časti podzemných tepelných rozvodov k okrskovým výmenníkovým staniciam VS4 a VS5. Konkrétne ide o rekonštrukciu horúcovodných primárnych rozvodov na dvojrúrové z predizolovaných oceľových rúr so zabudovaným monitorovacím systémom, spresnila spoločnosť Prievidzské tepelné hospodárstvo (PTH) vo vestníku verejného obstarávania.
Náklady na rekonštrukciu rozvodov odhadol investor na 302.106,16 eura bez dane z pridanej hodnoty. Lehotu na predkladanie ponúk určil do 18. februára. Kritériami na výber víťaza verejnej súťaže sú v pomere 20:80 dĺžka odstávky potrebnej na napojenie novej potrubnej trasy a najnižšia ponúknutá cena. Investíciu chce firma financovať z fondov Európskej únie.
Väčšinovým akcionárom v PTH s 51-percentným podielom je mesto Prievidza, zvyšných 49 percent majú Hornonitrianske bane Prievidza.

Súvisiace články

Aktuálne správy