Zásah v nelegálnej herni v Šali odhalil nové typy takzvaných kvízomatov

Úrad pre reguláciu hazardných hier (ÚRHH) odhalil v utorok 1. decembra v nelegálnej herni v Šali desať kvízomatov. Pri zásahu sa našli prístroje s pozmeneným typom nelegálnych herných softvérov. Úrad ich na slovenskom trhu zistil prvýkrát.
Ako uviedla Valéria Pernišová z oddelenia komunikácie, vnútornej kontroly a sťažností ÚRHH, ide o technické zariadenia s názvom Futura Deluxe a Futura Logic Show. „Tie, podobne ako iné typy kvízomatov, javia jednoznačné znaky hazardných hier. Aj preto je na ich prevádzkovanie potrebná licencia, ktorú však úrad neudelil ani nevydal. Ide tak o ďalší typ nelegálneho hracieho zariadenia, ktoré sa objavilo na slovenskom trhu,“ vysvetlila Pernišová.
Podnik v Šali v minulosti fungoval ako oficiálna herňa, po skončení sa platnosti licencie začal prevádzkovať takzvané kvízomaty. Úrad herňu sledoval aj v súvislosti s tým, že ide o majiteľa, ktorý prevádzkuje nelegálny hazard aj v iných mestách a voči ktorému už úrad viackrát zakročil, naposledy v meste Galanta. „Akcia v Šali je ukážkou toho, že niektorých prevádzkovateľov neodradí ani skutočnosť, že im z herní v iných mestách odstránime nelicencované prístroje. Nelegálny hazard prevádzkujú ďalej bez obavy, že im úrad o pár týždňov prístroje zabaví aj v ďalších prevádzkach,“ povedal generálny riaditeľ úradu Peter Andrišin.
Na akcii v Šali spolupracoval Úrad pre reguláciu hazardných hier s Finančnou správou SR. „Zásah odhalil pomerne vysoký počet nelegálnych zariadení v jednej prevádzke. V minulosti sa obdobný počet kvízomatov podarilo zachytiť pri akciách v Ružomberku a vo Vrábľoch. Vnímame, že nelegálny hazard si hľadá svoje nové možnosti. Našou úlohou je však nepoľaviť a zabrániť prevádzkovaniu nelicencovaných hazardných hier v akejkoľvek podobe,“ doplnil Andrišin.

Súvisiace články

Aktuálne správy