V pohostinstve na Orave načierno predávali Hafirovicu

Nezákonný predaj podomácky vyrobenej Hafirovice odhalili príslušníci finančnej správy v jednom z pohostinstiev na Orave. Fľaše s miešaným nápojom v množstve 272 kusov zabezpečili a voči osobe, ktorá konala protiprávne, vedú ďalšie konanie. TASR o tom v stredu informovala hovorkyňa Colného úradu (CÚ) Žilina Božena Chríbiková.
Nápoj obsahujúci alkohol s čučoriedkami bol návštevníkom dostupný v baleniach rôznych veľkostí na predajnom pulte. Ďalšie kusy sa nachádzali pod pultom a v skladových priestoroch. „Majiteľ prevádzky pri kontrole uviedol, že tento nápoj vyrába doma zmiešaním rumu s čučoriedkovým kompótom, naleje ho do fliaš, na ktoré nalepí etikety a následne ho predáva. Takýto postup je nezákonný,“ priblížila hovorkyňa.
Ako dodala, spotrebiteľským baleniam Hafirovice chýbali potrebné kontrolné známky a nespĺňali ani ďalšie podmienky na to, aby ich obchodník mohol ponúkať spotrebiteľom.
Finančná správa zároveň upozorňuje ľudí, aby boli opatrní pri kúpe takéhoto tovaru. „Výroba a spracovanie alkoholu spadá pod kontrolu kompetentných orgánov a konzumácia nelegálne vyrobeného môže byť hazardom so zdravím,“ uviedla Chríbiková.

Súvisiace články

Aktuálne správy