Oznam ŽSR o výlukách na železničných tratiach

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) budú v najbližších dňoch realizovať výlukové práce:- v úseku Lužianky – Zbehy 29. júna od 00.00 do 17.00 h.
Počas výluky – etapy Z1 (Lužianky – Zbehy) bude vykonaná náhrada pôvodných ovládacích koľajových obvodov PZZ počítačmi osí. Priecestia v km 1,856 (SP1053) a v km 2,100 (SP1054) budú počas celej doby výluky strážené. Priecestie v km 1,361 (SP1052) bude pre užívateľov cestnej komunikácie označené dopravnými značkami, upozorňujúcimi na vypnutie PZZ z činnosti. Prechádzajúce vlaky budú vyrozumievané o vypnutí PZZ v km 1,361 (SP1052) a cez priecestie budú prechádzať rýchlosťou maximálne 10 km/h za súčasného dávania návesti, Pozor dokiaľ čelo vlaku neminie priecestie. Z uvedených dôvodov bezpečnosť dopravy na priecestiach nebude ohrozená. – v úseku Remata – Handlová v dňoch 1. až 3. júla od 07.35 h do 12.20 h.
V rámci tejto výluky sa v uvedenom medzistaničnom úseku zrealizuje zváranie koľajníc do bezstykovej koľaje. Práce realizuje pracovisko SMSÚ ŽTS Topoľčany.
Keďže ide o jednokoľajný medzistaničný úsek, cestujúca verejnosť bude prepravovaná náhradnou autobusovou dopravou, ktorú zabezpečuje dopravca ZSSK. – v úseku Kysak – Ličartovce – Drienovská Nová Ves 29. júna v čase od 08.40 do 13.50 h.
V rámci tejto výluky sa v uvedenom medzistaničnom úseku zrealizuje oprava geometrickej polohy koľaje, doťahovanie upevňovadiel, doplnenie, zhutnenie a úprava štrkového lôžka do profilu, smerová a výšková úprava koľaje na traťovú rýchlosť, odstraňovanie krovia a kosenie trávnatého porastu. Práce vykonajú ŽSR vlastnými personálnymi kapacitami.
Vzhľadom na to, že ide o jednokoľajnú trať, cestujúci budú prepravovaní náhradnou autobusovou dopravou, ktorú zabezpečuje dopravca ZSSK. Informáciu TASR poskytla hovorkyňa ŽSR Rita Fik Achbergerová.

Súvisiace články

Aktuálne správy