Nemecké daňové príjmy v apríli klesli takmer o štvrtinu

Nemecké daňové príjmy pre pandémiu nového koronavírusu v apríli padli takmer o štvrtinu. Daňové príjmy spolkovej vlády a 16 federálnych štátov v apríli medziročne klesli o 23,5 % na zhruba 39 miliárd eur, uviedlo v piatok vo svojej mesačnej správe nemecké ministerstvo financií.

Nemecké daňové príjmy pre pandémiu nového koronavírusu v apríli padli takmer o štvrtinu.
Daňové príjmy spolkovej vlády a 16 federálnych štátov v apríli medziročne klesli o 23,5 % na zhruba 39 miliárd eur, uviedlo v piatok vo svojej mesačnej správe nemecké ministerstvo financií.
Najväčšia európska ekonomika čelí najhlbšej recesii od druhej svetovej vojny, keďže reštriktívne opatrenia prijaté vládou na zastavenie pandémie obmedzili verejný život a ekonomickú aktivitu.
Predstihové indikátory signalizujú, že situácia zrejme zostane komplikovaná aj v najbližších mesiacoch, uviedlo ministerstvo financií.
Najvýraznejšie klesli príjmy z dane z príjmu, firemnej dane a dane z leteckej dopravy, uvádza sa v správe. Negatívny vplyv pandémie na daňové príjmy sa prvýkrát prejavil v marci, ale v apríli sa ešte prehĺbil.
Minister financií Olaf Scholz skôr tento mesiac uviedol, že prepad daňových príjmov nebude mať vplyv na stimulačný balík, ktorý vláda predstaví v júni. Jeho cieľom je pomôcť firmám, aby sa zotavili z koronakrízy.

Súvisiace články

Aktuálne správy