Verizon Communications stratil v 1. kvartáli klientov a jeho tržby klesli

Americká telekomunikačná spoločnosť Verizon Communications stratila v uplynulom 1. štvrťroku 68.000 klientov, ktorí využívali mesačné paušály. Jej tržby aj zisk pritom klesli, ale menej, ako predpovedali analytici. A upravený zisk prekonal odhady Wall Street.
Čistý zisk Verizon Communications sa za tri mesiace do konca marca znížil na 4,28 miliardy USD (3,97 miliardy eur) alebo 1 USD na akciu z 5,16 miliardy USD alebo 1,22 USD/akcia v predchádzajúcom roku.
Upravený zisk na akciu však vzrástol na 1,26 USD z vlaňajších 1,20 USD. Analytici, ktorých oslovila spoločnosť FactSet, pritom očakávali upravený zisk 1,22 USD na akciu.
Verizon uviedol, že jeho zisk za 1. štvrťrok zahŕňal aj stratu pred zdanením zo špeciálnych položiek vo výške približne 1,4 miliardy USD, z čoho 1,2 miliardy USD súvisí s nedávnou aukciou spektra.
Prevádzkové výnosy v sledovanom období klesli na 31,6 miliardy USD z 32,1 miliardy USD pred rokom, zatiaľ čo analytici očakávali, že dosiahnu 32,4 miliardy USD.
Spoločnosť uviedla, že celkové príjmy boli ovplyvnené poklesom tržieb v dôsledku prepuknutia pandémie nového koronavírusu.
Verizon teraz očakáva, že jeho upravený zisk na akciu za celý rok sa bude pohybovať v rozmedzí od poklesu o 2 % po nárast o 2 %. Verizon zároveň zrušil usmernenie týkajúce sa tržieb.

Súvisiace články

Aktuálne správy