Hugo Boss sa rozhodol zastaviť vyplácanie dividend za rok 2019

Nemecká luxusná značka Hugo Boss sa rozhodla zastaviť vyplácanie dividend za rok 2019 pre negatívny vplyv pandémie nového koronavírusu na jej podnikanie.

Pandémia a jej dôsledky viedli k výraznému poklesu predaja, hotovosti aj ziskovosti Hugo Boss. A v súčasnosti nie je možné odhadnúť, ako dlho potrvá.
Spoločnosť preto navrhne akcionárom na virtuálnom stretnutí 27. mája pozastavenie vyplácania dividend vo výške 2,75 eura na akciu.
Vedenie firmy chce použiť čistý zisk na ďalšie posilnenie finančnej stability a flexibility v týchto náročných časoch.
Spoločnosť už prijala určité opatrenia, aby zvládla situáciu, ako napríklad skrátenie pracovného času svojich zamestnancov v Nemecku, ktoré sa začalo tento mesiac, a v prípade potreby prijme aj ďalšie kroky. Predstavenstvo sa rozhodlo znížiť o 40 % svoj základný plat za apríl a máj.
Väčšina obchodov Hugo Boss a predajných miest v Európe a Amerike je zatvorená. A výroba v nemeckom sídle v Metzingene sa dočasne sústredila na produkciu tvárových masiek na opakované použitie. Hugo Boss očakáva, že v nadchádzajúcich týždňoch vyrobí a dodá približne 200.000 masiek.
Vedenie zároveň skúma návrh na rozdelenie výnosov s ohľadom na ďalší vývoj a v prípade potreby ho aktualizuje pred výročným stretnutím akcionárov. Výsledky za 1. štvrťrok uverejní 5. mája.

Súvisiace články

Aktuálne správy