SEPS zaviedla pre plynulý prenos elektriny špeciálny režim

Slovenská elektrizačná prenosová sústava, ktorá je zodpovedná za bezproblémový prenos elektriny, zaviedla špeciálny režim aj na slovenskom elektroenergetickom dispečingu v Žiline.

Slovenská elektrizačná prenosová sústava (SEPS), ktorá je zodpovedná za prenos elektriny od výrobcu do distribučnej sústavy a k priamemu odberateľovi ako aj za cezhraničný prenos elektriny, zaviedla špeciálny režim. Pre minimalizáciu šírenia ochorenia koronavírus sa tento špeciálny režim týka najmä slovenského elektroenergetického dispečingu v Žiline. „K najvýznamnejšej úlohe prevádzkovateľa prenosovej sústavy patrí zabezpečiť nepretržité dispečerské riadenie, ktoré je kľúčovým prvkom bezpečného, spoľahlivého a kvalitného prevádzkovania elektrizačnej sústavy SR,“ uviedol vrchný riaditeľ úseku podpory riadenia Igor Gallo, poverený vedením osobitnej komisie, ktorej úlohou je koordinovať opatrenia s cieľom zabránenia šírenia ochorenia koronavírus na jednotlivých pracoviskách spoločnosti SEPS.

Špeciálne režimové opatrenia pre minimalizáciu šírenia koronavírusu platia aj na pracoviskách stálej služby a obsluhy na elektrických staniciach prenosovej sústavy. „Pri vstupoch na ktorékoľvek pracovisko SEPS je každý povinný podrobiť sa meraniu telesnej teploty digitálnym teplomerom a pohybovať sa v spoločných priestoroch SEPS iba s ochranným rúškom. Každé pracovisko má vyhradenú špeciálnu karanténnu miestnosť,“ dodal vedúci odboru komunikácie SEPS Norbert Deák.

Spoločnosť SEPS v maximálnej miere umožňuje svojim zamestnancom prácu z domu a obmedzila plánované investičné a prevádzkové činnosti na nevyhnutné minimum. „Pre styk s verejnosťou platia skrátené úradné hodiny podateľne až do odvolania,“ konštatoval Deák.

Súvisiace články

Aktuálne správy