Kabinet schválil za kandidáta na šéfa regulačného úradu jeho súčasného predsedu

Do výberového konania na predsedu Úradu pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb sa prihlásili súčasný predseda úradu Vladimír Kešjar, Peter Helexa a Pavol Kukura.

Vláda schválila za kandidáta na predsedu Úradu pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb (regulačný úrad) z troch uchádzačov súčasného šéfa úradu Vladimíra Kešjara. Pre agentúru SITA to potvrdilo Ministerstvo dopravy a výstavby SR (MDV). Vláda zároveň odporúča Národnej rade SR zvoliť navrhnutého kandidáta za šéfa regulačného úradu. Minister dopravy a výstavby SR Árpád Érsek (Most-Híd) navrhol vláde na túto funkciu ako uchádzačov súčasného predsedu regulačného úradu Vladimíra Kešjara, ktorému koncom minulého roka uplynul prvý šesťročný mandát, ako aj Petra Helexu (generálny riaditeľ Slovenskej pošty, a. s.) a Pavla Kukuru.

Ako vyplýva z návrhu kandidáta na voľbu predsedu regulačného úradu, všetci traja záujemcovia sa prihlásili do výberového konania, vyhláseného ministerstvom dopravy a výstavby vlani 6. decembra a spĺňajú podmienky výkonu funkcie predsedu úradu. Vláda mala návrh kandidáta na voľbu predsedu regulačného úradu prerokovať už 18. decembra 2019, no rokovanie o tomto bode prerušila. Národná rada SR v tajnom hlasovaní vlani 28. novembra nezvolila kandidáta vlády Petra Helexu za nového predsedu regulačného úradu.

Súvisiace články

Aktuálne správy