Bývalý štátny tajomník rezortu financií Radko Kuruc bude šéfovať Úradu pre reguláciu hazardných hier

S účinnosťou od 1. januára 2020 Radka Kuruca do funkcie generálneho riaditeľa úradu vymenoval minister financií Ladislav Kamenický. Súčasný riaditeľ úradu Marek Lendacký podľa informácií rezortu financií odchádza ku koncu roka na vlastnú žiadosť.

Bývalý štátny tajomník ministerstva financií Radko Kuruc našiel svoje ďalšie pôsobisko. Povedie totiž Úrad pre reguláciu hazardných hier, ktorý taktiež spadá pod sféru pôsobnosti rezortu financií. S účinnosťou od 1. januára 2020 ho do funkcie vymenoval minister financií Ladislav Kamenický. Súčasný riaditeľ úradu Marek Lendacký podľa informácií rezortu financií odchádza ku koncu roka na vlastnú žiadosť.

„Mojou úlohou bolo rozbehnúť novovzniknutý Úrad pre reguláciu hazardných hier a nastaviť jeho ďalšie smerovanie. Túto úlohu som naplnil a som rád, že s mojim tímom sme počas predchádzajúcich mesiacov odviedli kus dobrej práce,“ povedal Lendacký. Ako doplnil Radko Kuruc, hazard je jednou z oblastí, ktorej sa venoval ešte ako štátny tajomník. “Vnímam to ako príležitosť naplno sa tejto téme venovať. Teším sa na nové výzvy,“ tvrdí.

Radko Kuruc pritom z funkcie štátneho tajomníka odstúpil len v októbri tohto roka na vlastnú žiadosť. Na tomto poste mal okrem hazardu na starosti napríklad aj prípravu najdôležitejšieho zákona, teda štátneho rozpočtu. Na ministerstve financií pôsobil od roku 2012. Najskôr ako poradca ministra a riaditeľ odboru, neskôr ako štátny tajomník. Po vzdaní sa funkcie štátneho tajomníka na ministerstve zostal pôsobiť ako externý poradca šéfa rezortu Ladislava Kamenického.

Úrad pre reguláciu hazardných hier zjednocuje kompetencie pre oblasť regulácie a dozoru nad hazardnými hrami predtým rozdelené medzi ministerstvo financií, obce a finančnú správu. Ide najmä o udeľovanie licencií, výkon dozoru, ukladanie sankcií, správu odvodov a príspevkov. Významnou súčasťou činnosti úradu je zavedenie pravidiel na ochranu spotrebiteľa, najmä v rámci systému zodpovedného hrania.

Súvisiace články

Aktuálne správy