Bývalí zamestnanci potravín Kačka zo Sociálnej poisťovne už dostali 1 916 garančných dávok

Pobočka Sociálnej poisťovne v Lučenci eviduje približne 90 zamestnancov vo výpovednej lehote, ktorým dávku ešte nemožno vyplatiť, keďže nebol ukončený pracovný pomer.

Sociálna poisťovňa už vyplatila bývalým zamestnancom siete potravín Kačka 1 916 garančných dávok. Pobočka v Lučenci v uplynulých dňoch spracovávala túto agendu aj cez víkendy tak, aby poškodení zamestnanci dostali dávku za nevyplatené mzdy ešte do Vianoc. Agentúru SITA o tom informovala v stredu Jana Hrabková z odboru komunikácie s verejnosťou Sociálnej poisťovne.

Pobočka eviduje približne 90 zamestnancov vo výpovednej lehote, ktorým dávku ešte nemožno vyplatiť, keďže ešte nebol ukončený pracovný pomer. Ďalších 66 bývalých zamestnancov si žiadosť o dávku z garančného poistenia nepožiadalo.

„Sociálna poisťovňa tak dodržala sľub, že garančné dávky bývalým zamestnancom siete potravín Kačka vyplatí čo najrýchlejšie, hoci zákonná lehota na vybavenie žiadosti od jej podania je 60 dní,“ ozrejmila Hrabková.

Potraviny Kačka, predtým CBA Slovakia, požiadali koncom augusta o konkurz. Sieť predajní CBA Slovakia vznikla na Slovensku v roku 1991 ešte pod značkou M-MARKET. Odvtedy sa rozrástla na vyše 200 predajní na strednom, východnom a západnom Slovensku a v roku 2019 sa premenovala na Potraviny Kačka.

Súvisiace články

Aktuálne správy