V okrese Detva chcú postaviť výrobňu asfaltových zmesí za 3,5 mil. eur

Investor predpokladá vytvorenie šiestich stálych pracovných miest.

Vyšlo v REG

BANSKÁ BYSTRICA 18. novembra (SITA) – V Detvianskom okrese v katastri obce Horný Tisovník mimo zastavaného územia chce zvolenská spoločnosť Viakorp, s.r.o. vybudovať obaľovacie centrum na výrobu asfaltových zmesí. Vyplýva to zo zámeru, ktorý predložila spoločnosť na posúdenie vplyvov na životné prostredie (EIA). Predpokladaný odhad investičných nákladov na realizáciu Obaľovacieho centra asfaltových zmesí, ktorá zahŕňa stavebné úpravy vrátane technologického a ostatného vybavenia, predstavuje sumu približne 3,5 mil. eur vrátane dane z pridanej hodnoty. Výstavbu chce investor realizovať od februára do júna budúceho roka.

„Účelom navrhovanej činnosti je využitie zdrojov vstupných surovín priamo na mieste inštalácie najmodernejšej technológie pri diskontinuálnej výrobe asfaltových zmesí s recyklačným prídavným zariadením,“ uvádza v zámere predkladateľ s tým, že táto metóda je pružnejšia, lebo je tu možnosť zmeny receptu u každej šarže. Investor predpokladá vytvorenie šiestich stálych pracovných miest v obci, kde je trvale vyššia nezamestnanosť, ako je priemer okresu aj Slovenska.

Stavebný pozemok plánovanej výrobne sa nachádza mimo obytnej zóny a má vyhovujúce dopravné napojenie na cestnú sieť mimo obytné územie priamo na cestu II/591. Táto cesta sa na základe schválenia zastupiteľstvom Banskobystrického samosprávneho kraja bude pred obcou Horný Tisovník rekonštruovať v úseku dlhom 32,334 kilometra, kde sa tiež počíta s rekonštrukciou šiestich mostov a obnovou deviatich mostov.

Súvisiace články

Aktuálne správy