Akciový trh v USA posilnil v reakcii na správy o pokroku v rokovaniach s Čínou

Index S&P 500 posilnil o 0,4 %, Dow Jones o 0,6 % a technologický Nasdaq o 0,7 %.

Akciový trh v USA v piatok posilnil. Investori ocenili sériu presvedčivých výsledkov viacerých firiem, ako aj povzbudzujúce signály z obchodných rokovaní medzi USA a Čínou. Motorom rastu boli technologické firmy, komunikačné služby a finančný sektor. Nákupy akcií akcelerovali okolo poludnia, keď úrad obchodného zástupcu USA oznámil, že v rozhovoroch s čínskymi vyjednávačmi „sa dosiahol pokrok a obe strany sa približujú k dokončeniu niektorých častí dohody“.

Index S&P 500 posilnil o 0,4 % na 3 022,55 bodu. K vyrovnaniu historického rekordu z 26. júla mu chýbalo iba 0,1 %, pričom index dosiahol celotýždňový zisk tretí raz za sebou. Technologický sektor podporila firma Intel, ktorá po zverejnení silných kvartálnych výsledkov zlepšila aj svoj výhľad do budúceho roku. Akcie výrobcu počítačových čipov si pripísali 8,1 %. Priemyselný index Dow Jones posilnil o 0,6 % na 26 958,06 bodu. Technologický Nasdaq vzrástol o 0,7 % na 8 243,12 bodu.

Výsledky za tretí štvrťrok zatiaľ zverejnilo zhruba 40 % firiem zastúpených v indexe S&P 500. Medzi nimi dosiahlo 80 % vyššie zisky než prognózoval Wall Street, kým v 64 percentách prípadov prekonali očakávania tržby.

Súvisiace články

Aktuálne správy