NBS schválila návrh MOL-u na výkup akcií bratislavskej rafinérie Slovnaft

Odkupná cena za akciu bola stanovená na 85 eur. Skupina MOL aktuálne vlastní 98,72 % akcií Slovnaftu.

Národná banka Slovenska schválila návrh spoločnosti MOL na výkup akcií slovenskej spoločnosti Slovnaft. Odkupná cena za akciu bola stanovená na 85 eur. „Cena bola určená v súlade s právnymi predpismi a odsúhlasená spolu s podmienkami realizácie výkupu Národnou bankou Slovenska,“ informovalo tlačové oddelenie skupiny MOL. Celkové protiplnenie za akcie už spoločnosť MOL zložila v banke.

 

Maďarský MOL sa odkúpením akcií od minoritných akcionárov stane jediným vlastníkom bratislavskej rafinérie. "Chceme zjednodušiť a racionalizovať vlastnícku štruktúru Slovnaftu, a tým tiež zjednodušiť správu a riadenie spoločnosti," dodala skupina MOL. Pred rozhodnutím uplatniť si právo výkupu akcií ponúkla spoločnosť v rámci dobrovoľnej ponuky minoritným akcionárom možnosť predať svoje akcie. Skupina MOL aktuálne vlastní 98,72 % akcií Slovnaftu.

Skupina MOL Group je integrovaná medzinárodná firma aktívna v ropnom a plynárenskom priemysle so sídlom v Budapešti. Je prítomná vo viac ako 30 krajinách, zamestnáva vyše 26 tisíc ľudí a má viac ako sto rokov skúseností v odbore. Jej portfólio pokrýva rôznorodé činnosti v segmente ropy a zemného plynu v trinástich krajinách a v ôsmich krajinách spoločnosť vykonáva aj výrobné aktivity.

Spoločnosť MOL Group prevádzkuje štyri rafinérie a dva petrochemické závody v rámci svojho integrovaného dodávateľského reťazca v Maďarsku, Chorvátsku a na Slovensku. Je vlastníkom siete takmer dve tisíc čerpacích staníc v deviatich krajinách strednej a juhovýchodnej Európy.

 

Súvisiace články

Aktuálne správy