Turizmus v Nemecku pokračoval v 1. polroku v raste, čaká sa ďalší rekordný rok

Nemecký sektor cestovného ruchu pokračoval v rozmachu aj v 1. polroku tohto roka. Ako tento týždeň informoval nemecký štatistický úrad Destatis, počet prenocovaní sa zvýšil takmer o 4 %, pričom nahor ho posunuli najmä domáci turisti.
Destatis uviedol, že počet prenocovaní sa za šesť mesiacov tohto roka zvýšil v Nemecku medziročne o 3,8 % na 222,4 milióna. Počet prenocovaní zo strany zahraničných turistov dosiahol 39,8 milióna. Čo sa týka domácich turistov, tí strávili v nemeckých hoteloch a ďalších ubytovacích zariadeniach za šesť mesiacov tohto roka 182,6 milióna nocí. Počet prenocovaní zo strany cudzincov tak vzrástol o 3 %, v prípade domácich o 4 %.
K polročným výsledkom výrazne prispel mesiac jún, keď počet prenocovaní dosiahol 50,7 milióna. Medziročne to predstavuje rast o 9,7 %.
Nemecko tak očakáva v tomto roku ďalší rekord, čo sa týka cestovného ruchu, už 10. rok po sebe. Podľa nemeckej organizácie cestovného ruchu BTW by v roku 2019 mal počet prenocovaní vzrásť oproti roku 2018 o 1 % až 1,5 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy