Česká spoločnosť EPH prevezme aktíva nemeckého Uniperu vo Francúzsku

Česká spoločnosť Energetický a průmyslový holding (EPH) oznámila, že podpísala dohodu o prevzatí aktív nemeckej energetickej spoločnosti Uniper vo Francúzsku. Hodnotu kontraktu nezverejnili.
Podľa oznámenia EPH, o ktorom informovala agentúra AFP, česká spoločnosť kupuje dve plynové elektrárne v Saint-Avold (Lotrinsko), dve uhoľné elektrárne v Saint-Avold a Gardanne (Provensálsko) a biznis v oblasti predaja energií. Dohoda podpísaná vo štvrtok okrem toho zahŕňa elektráreň na spaľovanie biomasy v Gardanne a veterné a solárne elektrárne Uniperu.
„Portfólio Uniperu vo Francúzsku je dobre diverzifikované. Teší nás, že okrem produkcie (elektriny) z konvenčných zdrojov môžeme expandovať v oblasti produkcie z vetra a zo slnka,“ povedal podpredseda predstavenstva EPH Jan Špringl.
Hovorca EPH Daniel Častvaj odmietol uviesť, aké má spoločnosť plány s dvomi uhoľnými elektrárňami. Európa totiž od uhlia postupne ustupuje. Ako pre AFP povedal, transakcia zatiaľ nebola dokončená, takže o týchto záležitostiach bude spoločnosť informovať neskôr.

Súvisiace články

Aktuálne správy