NDS chce opraviť vozovky diaľnic na Kysuciach a v Turci za 1,3 milióna eur

Pôjde o opravy vozoviek diaľnic v pôsobnosti stredísk správy a údržby Čadca a Martin počas štyroch rokov

Národná diaľničná spoločnosť, a. s. (NDS) plánuje vynaložiť na opravy vozoviek diaľnic v pôsobnosti stredísk správy a údržby Čadca a Martin za štyri roky predbežne 1,1 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (1,32 mil. eur vrátane DPH). Pôjde o veľkoplošné aj lokálne opravy krytu vozovky technológiou hutnených asfaltových zmesí. Cieľom je zlepšenie prevádzkovej spôsobilosti krytu a predĺženie životnosti zabránením vplyvu porúch na nižšie položené vrstvy vozovky.

NDS už vyhlásila príslušnú výzvu na predkladanie ponúk s tým, že uzavrie rámcovú dohodu s jediným uchádzačom. Ako vyplýva z informácií zverejnených v utorok vo Vestníku Úradu pre verejné obstarávanie, lehota na predkladanie a otváranie ponúk je 5. apríla, platiť musia minimálne do 31. decembra 2019.

„Podmienkou účasti je objem prác realizovaných za posledných päť rokov, ktoré sa rátajú spätne odo dňa vyhlásenia verejného obstarávania v celkovom objeme minimálne 6 000 ton, resp. 50 000 m2 (asfaltových zmesí). Do tohto množstva sa budú započítavať len objednávateľom potvrdené zmluvy,“ uviedla NDS v oznámení o vyhlásení výzvy na predkladanie ponúk. Uchádzači majú uviesť iba zmluvy, na základe ktorých zabudovali minimálne 1 200 ton, resp. 10 000 štvorcových metrov hutnených asfaltových zmesí.

NDS chce zároveň obnoviť sekundárnu ochranu betónu ostenia tunela Bôrik na úseku diaľnice D1 Mengusovce – Jánovce. Predpokladá za to počas štyroch rokov uhradiť 600 tis. eur bez DPH (720 tis. eur s DPH). Ako vyplýva z výzvy na predkladanie ponúk, cieľom prác je odstránenie narušených povrchových častí, spomalenie ďalšej degradácie, zabezpečenie protikoróznej ochrany výstuže, ako aj predĺženie životnosti a obnovenie estetického vzhľadu ostenia.

Termín na predkladanie a otváranie ponúk je 2. apríla, minimálna lehota ich viazanosti je do konca tohto roka. Diaľničiari na základe výsledku verejného obstarávania uzavrú rámcovú dohodu s jediným uchádzačom. Uchádzači musia predložiť zoznam stavebných prác za predošlých päť rokov od vyhlásenia verejného obstarávania vykonaných v celkovom objeme najmenej 5 000 štvorcových metrov.

Súvisiace články

Aktuálne správy