NDS dá na údržbu D1 v okolí Trnavy a R1 pri Galante 2,5 milióna eur

Práce bude počas štyroch rokov zabezpečovať spoločnosť Eurovia SK. Zákazku získala spomedzi ponúk troch uchádzačov.

Národná diaľničná spoločnosť, a. s. (NDS) vynaloží na údržbu vozoviek na diaľnici D1 v správe strediska Trnava a na rýchlostnej ceste R1 v pôsobnosti strediska Galanta za štyri roky 2,12 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (2,54 mil. eur vrátane DPH). Za zhotoviteľa prác vybrala spoločnosť Eurovia SK, a. s., Košice na základe výzvy na predkladanie ponúk vyhlásenej v septembri tohto roka, vyplýva z výsledku verejného obstarávania. Predpokladaná cena zákazky bola 2,2 mil. eur bez DPH (2,64 mil. eur s DPH).

„Predmetom zákazky je údržba vozoviek emulznými technológiami s cieľom zlepšenia povrchových vlastností vozovky a predĺženia životnosti vozovkového súvrstvia zabránením vplyvu porúch na nižšie položené vrstvy vozovky,“ oznámila NDS. Ponuky v tendri predložili traja uchádzači, kritériom pri vyhodnotení ponúk bola najnižšia cena. Eurovia SK zabezpečí údržbu na úsekoch D1 a R1 s plánovaným podielom subdodávok 11,5 %, tie vykoná spoločnosť Eurovia CS, a. s., Praha. Ďalšie dve ponuky predložili spoločnosti DOPRA – VIA, a. s., Bratislava a Bitunova, spol. s r. o., Zvolen.

NDS zároveň zrušila výzvu na predkladanie ponúk na vykonanie stavebných úprav na pravej strane diaľničného odpočívadla Sekule na D2 v okrese Senica. Zdôvodnila to zmenou okolností, za akých bolo verejné obstarávanie vyhlásené. Predpokladaná cena zákazky plánovanej na štrnásť mesiacov bola 5,49 mil. eur bez DPH (6,58 mil. eur s DPH). Výzva na predkladanie ponúk bola zverejnená v novembri.

Zákazka zahŕňala nové parkovacie plochy pre nákladnú dopravu, ako aj úpravy existujúcich spevnených plôch – parkoviska osobnej dopravy a komunikácií. V pláne bolo aj prebudovanie vyraďovacích a zaraďovacích pruhov, vybudovanie nových inžinierskych sietí, modernizácia verejného osvetlenia, kompletná výmena vybavenia odpočívadla či vybudovanie kamerového dohľadu, vrátane trvalého dopravného značenia a bezpečnostných prvkov. Pribudnúť mala aj nová relax zóna pre aktívny a pasívny oddych.

Súvisiace články

Aktuálne správy