Mesto Šamorín získalo dotáciu na novostavbu dvojgaráže pre hasičskú techniku

Mesto získalo dotáciu od Ministerstva vnútra Slovenskej republiky na novostavbu dvojgaráže pre hasičskú techniku vo výške 30.000 eur. Prostredníctvom nej budú môcť hasiči realizovať výjazdy rýchlejšie ako doteraz. Ukončenie projektu je plánované do konca septembra 2020.
S novou dvojgarážou sa vyrieši problém uskladnenia existujúcej techniky, pretože hasiči disponujú menšími možnosťami garážového státia v porovnaní s technikou. Pre TASR to potvrdila Lea Fašangová z Mestského úradu v Šamoríne, pričom dodala, že stavbou novej garáže sa vytvoria podmienky pre rozšírenie vozového parku.
„V zimnom období sa skráti čas výjazdu, keďže sa na technike nevytvorí námraza, bude tu možnosť predhriatia motora, čím sa zlepší jeho štartovanie a technika sa v zimnom období nemusí odvodniť. V lete sa neprehrejú tlakové nádoby uložené v hasičskej technike. V posledných rokoch sa zvyšuje počet zásahov, a to nielen z dôvodu požiarov, dopravných nehôd, technických zásahov alebo záchrany z vody, ale aj mimoriadnych udalostí v lodnej doprave. Novostavbou dvojgaráže budú výjazdy rýchlejšie,“ skonštatovala Fašangová.
Realizácia projektu práve prebieha. Celkové výdavky projektu sú vo výške 82.688 eur. Poskytnutá dotácia zo strany Ministerstva vnútra SR je vo výške 30.000 eur. Príjemca sa zaväzuje zabezpečiť spolufinancovanie z vlastných alebo iných ako verejných prostriedkov vo výške najmenej piatich percent.

Súvisiace články

Aktuálne správy