Deutsche Bank presunula veľkú časť zúčtovania eura z Londýna do Nemecka

Deutsche Bank, najväčšia nemecká banka, už presunula "veľkú časť" svojich aktivít v oblasti zúčtovania eura z Londýna do Frankfurtu and Mohanom.

Deutsche Bank, najväčšia nemecká banka, už presunula „veľkú časť“ svojich aktivít v oblasti zúčtovania eura z Londýna do Frankfurtu and Mohanom. Banka to potvrdila v pondelok po tom, ako noviny Financial Times ako prvé informovali o zmene zúčtovania.
Tento presun je prínosom pre nemeckú burzu Deutsche Börse, ktorá si dala za cieľ získať veľkú časť tzv. euro clearingového trhu po odchode Británie z Európske únie (EÚ).
Podľa vlaňajších údajov Banky pre medzinárodné zúčtovanie v roku 2016 sa približne 75 % euro clearingových aktivít uskutočnilo v Británii. Aj Európska centrálna banka podporuje presun týchto zúčtovacích aktivít do eurozóny, aby na ne po brexite mohla dohliadať.
Krok Deutsche Bank je však do značnej miery symbolický a neprinesie presun pracovných miest. Jej hovorca uviedol, že banka efektívne tlačí na „iné tlačidlo“. Chce nasmerovať euro clearing na Eurex, svoju zúčtovaciu divíziu.
Spoločnosť Eurex má totiž v súčasnosti len 8-% podiel na trhu zúčtovania eura. Aj to je však nárast oproti nulovému podielu pred rokom.

Súvisiace články

Aktuálne správy