Vláda vyberie dvoch členov Rady Úradu pre verejné obstarávanie

Úrad vlády SR a Úrad pre verejné obstarávanie vyhlásili výzvu na predkladanie návrhov na kandidáta na člena Rady ÚVO. Návrhy je potrebné poslať do 16. júla na úrad vlády.

Vláda vyberie dvoch členov Rady Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO). Dvom členom tohto druhostupňového orgánu v septembri uplynie päťročné funkčné obdobie. Úrad vlády SR a Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO) z tohto dôvodu vyhlásili výzvu na predkladanie návrhov na kandidáta na člena Rady ÚVO. Ako v utorok informoval úrad vlády, návrhy je potrebné poslať do 16. júla na Úrad vlády SR.

„V súlade s uznesením vlády zo 14. júna 2017 sa výber kandidátov na člena Rady Úradu pre verejné obstarávanie uskutoční formou verejného vypočutia odbornou hodnotiacou komisiou, ktorá bola zriadená 20. júna 2018 a pozostáva z ôsmich členov,“ uviedol Tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR. Členmi komisie sú okrem zástupcov ÚVO, Úradu vlády SR a Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) aj predstavitelia Slovenskej akadémie vied, Ústavu súdneho inžinierstva Žilinskej univerzity, Asociácie zamestnávateľských zväzov a združení, protikorupčnej Iniciatívy za vládu zákona (Rule of Law) a Úradu splnomocnenca vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti.

Uchádzači majú popri splnení viacerých požiadaviek spracovať projekt na tému Formalizmus verejného obstarávania vo vzťahu k podstate a účelu verejného obstarávania v rozsahu minimálne desať strán bez príloh. Okrem toho musia mať minimálne päťročnú prax vo verejnom obstarávaní a vysloviť súhlas so svojou kandidatúrou, ak návrh podá niekto iný. V septembri uplynie päťročné funkčné obdobie dvom členom Rady ÚVO – Jánovi Azudovi a Removi Cicuttovi.

Rada ÚVO má deväť členov – predsedu, dvoch podpredsedov úradu a ďalších šesť členov menovaných a odvolávaných vládou. Rada rozhoduje o odvolaniach proti rozhodnutiam úradu v konaní o preskúmanie úkonov kontrolovaného (verejného obstarávateľa, resp. obstarávateľa), preskúmava rozhodnutia vydané v konaní o preskúmanie úkonov kontrolovaného mimo odvolacieho konania. Zároveň rozhoduje o návrhoch na vyhotovenie referencie, na odstránenie chýb alebo úpravu referencie, a tiež o proteste prokurátora.

Súvisiace články

Aktuálne správy