Firma Brose plánuje rozšíriť svoj závod v Prievidzi

Do konca roka 2022 by vďaka tejto investícii malo vzniknúť 350 nových pracovných miest, z ktorých zhruba 100 bude vytvorených v oblasti výskumu a vývoja.

BRATISLAVA 10. júna (SITA) – Spoločnosť Brose plánuje rozšíriť svoj prievidzský závod na výrobu komponentov pre automobilový priemysel. Firma plánuje investovať 57,4 milióna eur. Do konca roka 2022 by vďaka tejto investícii malo vzniknúť 350 nových pracovných miest, z ktorých zhruba 100 firma vytvorí v oblasti výskumu a vývoja.

Ako informovalo Ministerstvo hospodárstva SR, spoločnosť už požiadala o poskytnutie štátnej pomoci vo výške 8,125 milióna eur. Investičná pomoc by mala byť vo forme dotácie na obstaraný dlhodobý hmotný majetok a dlhodobo nehmotný majetok vo výške 1,62 milióna eur. Zvyšok investičnej pomoci tvorí úľava na dani z príjmu. Ministerstvo hospodárstva navrhuje vláde poskytnutie investičných stimulov schváliť.

Konkrétne chce spoločnosť investovať do rozšírenia výroby ovládačov okien, motorčekov pre ovládače okien a vretenných pohonov pre zdvíhanie zadných dverí. V rámci realizácie investičného zámeru investor súčasne plánuje rozšíriť svoju výrobu o nový produkt, a to o motorčeky pre elektronickú parkovaciu brzdu. Taktiež plánuje vybudovať nové R&D centrum.

Spoločnosť Brose Prievidza patrí do skupiny Brose, ktorá je jedným z popredných svetových výrobcov mechatronických komponentov a systémov pre automobilový priemysel. Skupina Brose svoju produkciu dodáva približne 80 značkám automobilov a viac než 40 dodávateľom elektrických motorov a mechatronických systémov v oblasti automotive. V súčasnosti je minimálne každé tretie vozidlo vybavené jedným alebo viacerými produktmi skupiny Brose. Skupina realizuje svoju činnosť v 60 lokalitách umiestnených v 23 krajinách sveta, zamestnáva 25 000 zamestnancov a dosahuje ročný obrat vo výške 6,1 miliárd eur, z čoho až 8 % investuje do výskumu a vývoja.

Súvisiace články

Aktuálne správy