AB InBev a Heineken sa sporia o systémy čapovania piva na území USA

Pivovarský gigant Anheuser-Busch InBev (AB InBev) upozornil, že jeho konkurent na celosvetovom trhu, spoločnosť Heineken, porušil viacero patentov zaregistrovaných v Spojených štátoch amerických, ktoré boli predložené pre systém čapovania sudových pív.
Tlačová agentúra Belga v stredu uviedla, že spoločnosť AB InBev, ktorá má sídlo v belgickom meste Leuven, už podala sťažnosť vo Federálnej komisii pre zahraničný obchod (USITC) vo Washingtone. Prípad sa tiež pojednáva na federálnom súde v New Yorku.
Anheuser-Busch InBev argumentuje, že medzi príklady porušenia patentov patria systémy Brewlock a Blade spoločnosti Heineken, ktoré konkurujú systémom Nova a PureDraught spoločnosti AB InBev.
Pivný koncern z Leuvenu je presvedčený, že systémy na čapovanie sudového piva Heineken by mali byť zakázané na území USA a tiež, že AB InBev má právo požadovať kompenzácie.
Spoločnosť Heineken podľa agentúry Belga tieto obvinenia vyvrátila a jej predstavitelia vyjadrili presvedčenie, že v tomto spore budú úspešní. Podľa hovorcu spoločnosti Heineken podanie sťažnosti od svojho hlavného konkurenta dokazuje, že ich systémy čapovanie sudového piva funguje veľmi dobre.

Súvisiace články

Aktuálne správy