EP Infrastructure vlani zaznamenala nárast EBITDA na 1,509 mld. eur

Skupina EP Infrastructure (EPIF), zameraná na prepravu plynu, distribúciu plynu, elektriny a tepla a skladovania plynu zaznamenala vlani 8-% nárast konsolidovaného zisku pred zdanením, úrokmi a odpismi (EBITDA) na 1,509 miliardy eur. Informoval Daniel Častvaj zo spoločnosti Energetický a průmyslový holding, a.s. (EPH). Tržby skupiny medziročne poklesli o 1 % na 3,104 miliardy eur.
Tranzit zemného plynu dosiahol vlani 65 miliárd kubických metrov (m3), medziročný nárast o 7 %, distribúcia zemného plynu predstavovala takmer 5 miliárd m3, nárast o 5 %, distribúcia elektrickej energie viac ako 6 terawatthodín (Twh), nárast o 5 %. Dodávky tepla predstavovali viac ako 22 petajpoulov (PJ).
EP Infrastructure je európskou energetickou infraštruktúrnou utilitou, zameranou na tranzit, distribúciu a skladovanie zemného plynu, distribúciu elektrickej energie a teplárenstvo.
EPH je stredoeurópskou energetickou skupinou, ktorá vlastní a prevádzkuje zariadenia v Českej republike, na Slovensku, v Nemecku, Taliansku, Veľkej Británii, Maďarsku a Poľsku. Ide o integrovanú skupinu pokrývajúcu reťazec od ťažby hnedého uhlia cez výrobu elektriny a tepla až po distribúciu elektriny a tepla. Spoločnosti, ktoré sú súčasťou EPH, zamestnávajú takmer 25.000 pracovníkov.

Súvisiace články

Aktuálne správy