Českí strojári dodajú nové časti kotla pre výrobcu energií v Humennom

Spoločnosti První brněnská strojírna a PBS ENERGO získali štyri projekty za 4 milióny eur. Dva z projektov sa týkajú Slovenska.

Spoločnosti První brněnská strojírna a PBS ENERGO, ktoré patria do energetickej časti českého strojárenského holdingu PBS GROUP, v prvom štvrťroku tohto roka uzavreli obchodné zmluvy na realizáciu štyroch projektov. Dva z nich budú realizované na Slovensku, jeden v Poľsku a jeden v Českej republike. Celkový objem kontraktov dosahuje približne 4 milióny eur.

„Projekty realizované na Slovensku majú servisný charakter a ich cieľom je zvýšiť prevádzkovú spoľahlivosť využívaných technológií. Súčasťou kontrahovaných výstupov bude napríklad aj výmena ekonomizéru, ako aj ďalších tlakových a netlakových častí kotla prevádzkovaného výrobcom a dodávateľom energií pre mesto a priemyselné podniky v Humennom,“ uviedol výkonný riaditeľ pre energetiku v spoločnosti PBS GROUP Michal Wdowyczyn.

Najvýznamnejším projektom je podľa neho dodávka nového ekologického kotla spaľujúceho biomasu pre spoločnosť MPEC, najväčšieho výrobcu a dodávateľa energie pre 175-tisícové mesto Olsztyn na severe Poľska. „V rámci dodávky budú zabezpečené aj inžinierske služby, supervízia montáže a uvedenie kotla do prevádzky, plánované na máj 2019,“ dodal Wdowyczyn. PBS Brno v tomto projekte vystupuje ako subdodávateľ hlavného kontraktora zákazky, poľskej spoločnosti Energomontaż Zachód Wrocław.

Český kontrakt sa týka dodávky nového turbostroja s generátorom pre spoločnosť DEZA, výrobcu základných organických látok určených pre ďalšie chemické využitie. „V rozsahu dodávky je zahrnuté tiež turbosústrojenstvo, jeho inštalácia a uvedenie do prevádzky,“ konštatoval Wdowyczyn.

Spoločnosť PBS GROUP zastrešuje jednu z najdlhšie pôsobiacich strojárenských značiek na svetovom trhu – První brněnsku strojírnu. Skupinu tvorí spoločnosť První brněnská strojírna, komplexný dodávateľ energetických zariadení so zameraním na priemyselné kotly; PBS ENERGO, ktorá sa zameriava na vývoj, výrobu, dodávky a servis priemyselných parných turbín a expanzných plynových turbín; a První brněnská strojírna Velká Bíteš.

Súvisiace články

Aktuálne správy