Súkromný sektor USA v marci vytvoril 241 tisíc pracovných miest

Prírastok nových pracovných pozícií bol silný v odvetví stavebníctva, v spracovateľskom priemysle a v sektore profesionálnych služieb.

Americkí súkromní zamestnávatelia v marci vytvorili 241 tis. pracovných miest, čo naznačuje, že už teraz nízka miera nezamestnanosti v krajine by mohla v nadchádzajúcich mesiacoch klesnúť. Vyplýva to z prieskumu firmy ADP, ktorá o jeho výsledkoch informovala v stredu. ADP uviedla, že prírastok nových pracovných pozícií bol silný v odvetví stavebníctva, v spracovateľskom priemysle a v sektore profesionálnych služieb.

Ekonómovia oslovení v prieskume spoločnosti FactSet očakávajú, že vládna správa o tvorbe pracovných miest, ktorú zverejnia v piatok, ukáže, že v ekonomike USA v marci pribudlo 185 tis. nových pozícií. Údaje firmy ADP sa často líšia od výsledkov vládnej správy. Napríklad minulý mesiac vláda informovala, že vo februári v americkom hospodárstve vzniklo 313 tis. pracovných miest. Bolo to podstatne viac v porovnaní s odhadom ADP, že sa vytvorilo 235 tis. pozícií.

Súvisiace články

Aktuálne správy