Skupina GGE od apríla s novým riaditeľom

Stal sa ním Jan Vymazal, pre ktorého bude prioritou nájsť nové investičné príležitosti.

Energetická skupina GGE má nového generálneho riaditeľa. Od apríla tohto roku sa ním stal Jan Vymazal. „V energetike je dnes veľa reinvestičných príležitostí, ktoré by mohli GGE posunúť opäť ďalej. Prioritou bude nájsť tie správne investície do nášho portfólia a, samozrejme, konsolidovať tie existujúce,“ uviedol Vymazal.

V minulosti pracoval na niekoľkých výkonných riadiacich pozíciách v spoločnostiach pôsobiacich v priemyselnej a výrobnej sfére v Európe, Ázii a tiež v USA. Jeho posledným pôsobiskom pred podpísaním zmluvy s GGE bola spoločnosť Milacron, globálny líder v oblasti dizajnu, výroby a distribúcie plastových technológií, so sídlom v USA. Pôsobil tu na pozícii viceprezidenta pre globálne operácie.

Skupina GGE, ktorej jediným vlastníkom je britský investičný fond Infracapital, v súčasnosti prevádzkuje výrobné energetické zdroje, ktoré za minulý rok vyrobili na Slovensku a v Poľsku 665,8 gigawatthodín elektriny. GGE prostredníctvom svojich dcérskych spoločností obchoduje s energetickými komoditami v strednej a východnej Európe. Jej dcérska spoločnosť Elgas patrí medzi najväčších dodávateľov zemného plynu pre výrobcov tepla. Energetická skupina bola založená v roku 2007. Ročne vygeneruje tržby v objeme 300 miliónov eur.

Na Slovensku energetická skupina GGE napríklad prevádzkuje paroplynový cyklus v Považskej Bystrici, zastrešuje výrobu a dodávku tepla v Dunajskej Strede, Seredi či Devínskej Novej Vsi. Skupina je aktívna aj na zahraničných trhoch, napríklad v Českej republike, Poľsku, či v Srbsku. Od roku 2015 je strategickým investorom v GGE britský investičný fond Infracapital, ktorý je súčasťou globálnej finančno-poisťovacej skupiny Prudential.

Súvisiace články

Aktuálne správy