Spoločnosť 21st Century Fox chce po prevzatí Sky predať alebo odčleniť Sky News

Fox chce kúpiť 61-percentný podiel televíznej firmy Sky. Podľa britského protimonopolného úradu by však prevzatie televízie poskytlo Murdochovi príliš veľkú kontrolu nad britskými médiami.

Americká mediálna spoločnosť 21st Century Fox, ktorá chce úplne prevziať britskú televíznu firmu Sky, predložila nové návrhy ako zabrániť vplyvu mediálneho magnáta Ruperta Murdocha na televízny kanál Sky News. Spoločnosť 21st Century Fox navrhla, že buď Sky News predá firme Walt Disney, alebo ju úplne odčlení. Firma Disney sa snaží prevziať veľkú časť spoločnosti Fox.

Fox sa snaží kúpiť 61-percentný podiel televíznej firmy Sky, ktorý ešte nevlastní. Britský úrad pre hospodársku súťaž však dospel k predbežnému záveru, že prevzatie televízie za 11,7 mld. libier (GBP) by poskytlo Murdochovi príliš veľkú kontrolu nad britskými médiami. Spoločnosť 21st Century Fox konštatovala, že usilovne spolupracuje s britským úradom pre hospodársku súťaž na návrhoch, ktoré „zaručia redakčnú nezávislosť Sky News“. O prevzatie firmy Sky sa usiluje aj americká mediálna spoločnosť Comcast.

Súvisiace články

Aktuálne správy