Zisk General Mills v 3. kvartáli výrazne vzrástol vďaka zmene daní

General Mills, druhý najväčší výrobca cereálií v USA, zaznamenal v uplynulom 3. kvartáli finančného roka 2017/18 nárast zisku. Napriek tomu znížil svoj odhad príjmov za celý rok (do konca mája 2018). Dôvodom sú vyššie náklady na poľnohospodárske komodity aj dopravu.
Výrobca cereálií Cheerios, jogurtu Yoplait a ďalších balených potravín, v stredu oznámil, že za tri mesiace do konca februára 2018 sa jeho zisk zvýšil na 941,4 milióna USD (766,86 milióna eur), čo predstavuje 1,62 USD na akciu, z 357,8 milióna USD alebo 61 centov/akcia v rovnakom období vlani.
General Mills zároveň uviedol, že k tomuto výsledku mu pomohol aj jednorazový daňový benefit po zmene daňového systému v USA.
Upravený zisk, očistený od jednorazových položiek, dosiahol 79 centov za akciu, čo sa zhoduje s odhadom analytikov, ktorých oslovila spoločnosti Zacks Investment Research.
Predseda správnej rady a riaditeľ spoločnosti Jeff Harmening v súvislosti s výsledkami skonštatoval, že General Mills rovnako ako celé odvetvie čelí rastúcim nákladom, a to jednak na nákup vstupných surovín, aj na dopravu.
Tržby spoločnosti v 3. kvartáli vzrástli na 3,88 miliardy USD z 3,79 miliardy USD a mierne zaostali za očakávaniami analytikov, ktorí predpovedali, že dosiahnu 3,89 miliardy USD.
General Mills odhaduje, že za celý fiškálny rok do konca mája 2018 sa jeho upravený zisk na akciu zvýši o 1 % oproti 3,08 USD/akcia v minulom roku. V predchádzajúcej prognóze pritom ešte počítal s jeho nárastom o 3 až 4 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy