Daimler prehlbuje spoluprácu s čínskou skupinou BAIC

Nemecký výrobca áut Daimler vo štvrtok oznámil, že prehlbuje spoluprácu s čínskou skupinou BAIC v oblasti nových energetických vozidiel. A to aj napriek tomu, že sa konkurenčná čínska automobilka Geely snaží získať prístup k technológiám nemeckého koncernu v oblasti elektromobilov.
Daimler uviedol, že kúpil 3,93-% podiel v spoločnosti Beijing Electric Vehicle (BJEV), dcére skupiny BAIC. „Investícia do BJEV je ďalším míľnikom v rámci silnej spolupráce medzi Daimlerom a BAIC na nových energetických vozidlách (New Energy Vehicles) v Číne a podčiarkuje náš záväzok k ďalšiemu rozvoju elektrickej mobility,“ povedal Hubertus Troska, člen predstavenstva spoločnosti Daimler zodpovedný za Čínu.
„Skupina BAIC a Daimler už dlho udržiavajú hlboké strategické partnerstvo. Nové energetické vozidlá sú jednou z hlavných oblastí podnikania skupiny BAIC a investícia spoločnosti Daimler do spoločnosti BJEV ďalej rozširuje naše partnerstvo. Spolupráca medzi spoločnosťou BAIC a Daimler prechádza do úplne novej fázy vývoja,“ vyhlásil Sü Che-i, predseda skupiny BAIC .
Predseda predstavenstva automobilky Geely Li Šu-fu minulý mesiac oznámil, že jeho spoločnosť získala takmer 10-% podiel v koncerne Daimler, ktorému patrí aj značka Mercedes-Benz. Geely dúfa, že vďaka tomu bude mať prístup k technológiám elektrických a autonómnych vozidiel, aby mohol lepšie reagovať na nových konkurentov, ako napríklad Uber.

Súvisiace články

Aktuálne správy