Kurz eura sa stabilizoval na úrovni okolo 1,23 USD/EUR

Kurz spoločnej európskej meny sa v piatok stabilizoval na úrovni 1,23 USD/EUR. Euro sa neskoro popoludní predávalo po 1,2312 USD, teda pri rovnakom kurze ako ráno.

Kurz spoločnej európskej meny sa v piatok stabilizoval na úrovni 1,23 USD/EUR.
Euro sa neskoro popoludní predávalo po 1,2312 USD, teda pri rovnakom kurze ako ráno. Európska centrálna banka (ECB) stanovila v piatok napoludnie referenčný kurz na 1,2299 (vo štvrtok: 1,2276) USD/EUR. To znamená, že dolár stál 0,8131 (0,8146) eura.
Obchodovanie medzi dolárom a eurom bolo kolísavé bez jasného smerovania. Investori zaujali vyčkávaciu taktiku. Nový šéf americkej centrálnej banky (Fed) Jerome Powell v utorok (27. 2.) prvýkrát vystúpi pred Kongresom. Trh čaká na signály ďalšieho smerovania menovej politiky pod Powellovým vedením.
Väčšina expertov však predpokladá, že Powell bude pokračovať v línii naznačenej jeho predchodkyňou Janet Yellenovou, to znamená, že Fed bude postupne sprísňovať menovú politiku. Najbližšie zasadnutie menového výboru (FOMC) sa bude konať v polovici marca.
Správa o januárovom vývoji spotrebiteľských cien v eurozóne nemala na devízový trh vplyv. Inflácia sa spomalila na 1,3 % z 1,4 % v decembri a naďalej zostáva hlboko pod 2-% cieľom ECB.

Súvisiace články

Aktuálne správy