Mesto Nitra plánuje dať postaviť 220 nájomných bytov

Mesto na to predpokladá vynaložiť predbežne 12,5 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty. Budúci zhotoviteľ má prefinancovať celú zákazku a mesto následne od neho odkúpi skolaudované byty.

Mesto Nitra plánuje dať vybudovať dvestodvadsať nájomných bytov bežného štandardu. Predpokladá na to vynaložiť predbežne 12,5 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (15 mil. eur vrátane DPH). Ako vyplýva z predbežného oznámenia o príprave verejného obstarávania, budúci zhotoviteľ má prefinancovať celú zákazku a mesto následne od neho odkúpi skolaudované byty. Tie majú byť postavené v bytových domoch do štyroch nadzemných podlaží na Tehelnej ulici.

Predmetom investície okrem stavebných prác bude vypracovanie jednoduchej štúdie s návrhom urbanistického riešenia územia, vypracovanie projektovej dokumentácie k výstavbe bytov v rozsahu dokumentácie pre územné rozhodnutie, stavebné povolenie a realizáciu, aby mohla byť získaná dotácia z Ministerstva dopravy a výstavby SR a pôžička zo Štátneho fondu rozvoja bývania.

Súčasťou zákazky bude aj inžinierska činnosť za účelom zabezpečenia vydania stavebného povolenia a uskutočnenia stavebných prác s alternatívou plnenia na dve etapy, s odkladacou podmienkou účinnosti zmluvy na uskutočnenie prác na platné schválenie dotácie a pôžičky.

Súvisiace články

Aktuálne správy