Prekvapenie od Skylinku: Mení programové balíčky a zvyšuje ceny

, Skylink Foto: SITA/AP

S platnosťou od 1. marca dochádza v satelitnej platforme Skylink, ku zmene v štruktúre programových balíčkov. Zmeny sa dotknú predovšetkým platenej ponuky. Menej populárne platené programové balíčky sa rušia, a naopak ponuka najpopulárnejších balíčkov sa rozširuje. Zároveň dochádza aj k úprave cien. Jednorazové predplatné Servisného poplatku na rok či dva zostáva nezmenené.

Skylink zmenu odvôvodňuje tým, že  nová štruktúra ponúkaných služieb lepšie zodpovedá zisteným preferenciám zákazníkov. K 1. marcu tak ruší programové balíčky HD Plus, Multi HD a Mixbox. Balíčky Smart a Komplet zostávajú bez zmeny.

Cena balíčka Multi bude 12,90 €  mesačne (namiesto dnešných 88 programov za 11,80), balíčka Kombi 15,90 € mesačne (namiesto dnešných 106 programov za 15,50) a Flexi 7 za doterajších 9,90 sa mení na Flexi 10 s novou cenou 11,50 € mesačne.

Zatiaľ, čo jednorazové predplatné Servisného poplatku na rok či dva zostáva nezmenené, od 1. marca dochádza pri pravidelných platbách prostredníctvom SIPO alebo inkasa z účtu k zvýšeniu ceny z 3,69 € na 3,99 €  mesačne. Jednorazová úhrada za reaktiváciu dekódovacej karty sa znižuje na 8,00 €. 


V rámci akciovej ponuky si môžete predplatiť  pri niektorých balíčkoch službu na rok a získavate ju na jeden mesiac bezplatne.

Skylink tvrdí, že uvedenými zmenami treba vidieť celkové zatraktívnenie programovej ponuky jednotlivých balíčkov, počas niekoľkých posledných rokov, a to pri zachovaní pôvodných cien. Počas tejto doby sa však oproti tomu zásadným spôsobom zmenili finančné podmienky, za akých sú jednotlivé programy zakúpené od poskytovateľov obsahu.

Ďalším argumentom pre reštrukturalizáciu ponuky bola analýza hodnoty programov pre zákazníkov vo vzťahu k nákladom. Na grafe sú znázornené zmeny v kvalite zloženia platenej programovej ponuky, ku ktorým došlo od poslednej úpravy cien. Ide o balíčky Multi, kde k poslednej úprave ceny došlo dňa  1. 7. 2014 a Kombi, kde posledná zmena nastala k 1. 10. 2013. Podobne sú na tom aj ostatné balíčky z ponuky.


 

Ak patríte k divákom neplatenej ponuky Digital, od 23. januára vám pribudne v programovej ponuke filmový kanál Filmbox. Vďaka tomu bude tento filmový kanál iba na platforme Skylinku dostupný približne pre 1 milión predplatiteľov v Čechách a takmer 600 tisíc divákov na Slovensku. V ponuke pribudnú zaujímavé filmové premiéry a oceňované televízne seriály. Väčšina vysielaných programov na FilmBoxe sa môže pochváliť hollywoodskymi hercami ako je Clint Eastwood, Pierce Brosnan, Brad Pitt, Edward Norton, Jake Gylenhal, Tom Hardy, Scarlet Johansson, Keira Knightley, Julianne Moore alebo Julia Roberts a mnoho ďalších.

Naopak z ponuky Skylinku by mali zmiznúť programy Prima Cool, Prima Love, Prima Zoom či Prima Max. Zástupcovia Primy sa chcú s operátormi na Slovensku dohodnúť, aby ich čo najskôr vypli.

„Ide o krok vysielateľov zabrániť príjmu programov na území druhého štátu, ktorý sme od začiatku kritizovali. Podľa nás nepriniesol nič dobré žiadnemu zo zúčastnených – ani vysielateľom ani platformám ani divákom. Bohužiaľ s tým z našej strany nedokážeme nič  urobiť. Podobné je to u všetkých ostatných televíznych platforiem. O prípadnom zaradení nových kanálov budeme včas informovať,“  vyjadril sa k chystanému kroku Marek Nemec, mediálny zástupca Skylinku.

Súvisiace články

Aktuálne správy