Nezamestnanosť v rámci OECD klesla na predkrízovú úroveň

Októbrová nezamestnanosť v rámci celej Organizácie pre ekonomickú spoluprácu a rozvoj sa znížila o 0,1 percentuálneho bodu na 5,6 %.

Priemerná miera nezamestnanosti v krajinách, ktoré sú členmi Organizácie pre ekonomickú spoluprácu a rozvoj (OECD), sa v októbri medzimesačne znížila o 0,1 percentuálneho bodu na 5,6 percenta. Dostala sa tak na úroveň, na ktorej bola v apríli 2008, čiže v období pred finančnou krízou. V eurozóne sa októbrová nezamestnanosť oproti septembru znížila o 0,1 percentuálneho bodu na úroveň 8,8 percenta. OECD o tom informovala v utorok v správe, ktorú zverejnila na svojej internetovej stránke.

V rámci členov OECD miera nezamestnanosti v októbri v šiestich krajinách medzimesačne klesla o 0,2 percentuálneho bodu, čo bol najvýraznejší pokles. Išlo o Lotyšsko, kde sa znížila na 8,2 percenta, Slovensko s poklesom na 7 percent, Belgicko (na 6,9 %), Slovinsko (na 6,2 %), Luxembursko (na 5,7 %) a Holandsko (na 4,5 %).

Miera nezamestnanosti v USA sa v októbri medzimesačne znížila o 0,1 percentuálneho bodu na 4,1 percenta, ale nezmenila sa v Japonsku, kde naďalej bola na úrovni 2,8 percenta. Podľa najnovších údajov sa nezamestnanosť v USA v novembri medzimesačne nezmenila a zostala na úrovni 4,1 percenta.

Súvisiace články

Aktuálne správy