Royal Bank of Scotland zruší stovky pracovných pozícií

Banka uviedla, že zavrie 259 pobočiek, keďže stúpa počet jej klientov, ktorí využívajú bankové služby prostredníctvom internetu.

Britská banka Royal Bank of Scotland (RBS), v ktorej väčšinu vlastní štát, plánuje zrušiť stovky pracovných pozícií a uzavrieť 259 pobočiek. Banka uviedla, že ide o výsledok toho, že stúpa počet jej klientov, ktorí využívajú bankové služby prostredníctvom internetu. Generálny riaditeľ RBS Ross McEwan vyhlásil, že banka, ktorá musela počas kulminácie finančnej krízy v roku 2008 prijať od vlády núdzovú pomoc, sa vzdiaľuje od svojej problémovej minulosti.

Britská vláda minulý týždeň oznámila, že plánuje opätovnú privatizáciu Royal Bank of Scotland a do konca finančného roku 2018/19 obnoví predaj akcií. V priebehu piatich rokov chce vláda predávať akcie za 3 mld. GBP ročne, čiže by tak predala zhruba dve tretiny svojho 72-percentného podielu v banke. Vláda Veľkej Británie zastavila predošlý pokus predať svoj podiel v banke v roku 2015 po tom, ako cena akcií RBS klesla. V októbri Royal Bank of Scotland informovala, že už tri štvrťroky po sebe dosahuje zisk. Za tretí kvartál tohto roka vykázala zisk v sume 392 mil. GBP, pričom v rovnakom období vlaňajška skončila v strate vo výške 469 mil. GBP.

Súvisiace články

Aktuálne správy