Bratislavské Nové Mesto nasadí na sneh a ľad opäť ekologický posyp

Bratislavské Nové Mesto bude aj túto zimu čistiť svoje parky, chodníky a cesty ekologicky. Proti snehu a ľadu má pripravené dostatočné zásoby špeciálnej ekologickej horniny zeolit, ekologickej soli či kamennej drviny. TASR o tom informoval hovorca mestskej časti Marek Tettinger.
Na rozdiel od bežnej technickej soli sa zeolit podľa samosprávy v pôde rozpadne bez negatívnych dôsledkov pre zeleň. Rovnako neupcháva kanalizáciu a kanalizačné vpuste, ako napríklad štrk alebo piesok, keďže sa vo vode postupne rozpúšťa.
Novomestský EKO-podnik VPS, ktorý zabezpečuje v mestskej časti zimnú údržbu, má na zimu vo svojich skladoch pripravených približne 300 ton posypových materiálov. „Ich kombinácia rozširuje možnosti zimnej údržby, výhodná je z ekologického aj ekonomického hľadiska,“ dodáva riaditeľ EKO-podniku Róbert Molnár.
Okrem posypových materiálov je na zimné upratovanie komunikácií 3. a 4. triedy v Novom Meste pripravený aj personál a technika EKO-podniku VPS. V pohotovosti bude päť viacúčelových vozidiel, traktor s radlicou, štyri nakladače na odvoz snehu. Na údržbu chodníkov v parkoch, verejných priestranstiev, nadchodov a schodov, ale aj priestorov lanovky na Kolibe sú k dispozícii viaceré sypače s pluhom, malotraktor, motorové frézy na sneh, snežný skúter a potrebné ručné náradie.
Pre obyvateľov je na telefónnom čísle 0911455077 k dispozícii nepretržitá dispečerská služba.

Súvisiace články

Aktuálne správy