Moderné odbory VW vítajú založenie odborovej organizácie v Jaguar Land Rover

Moderné odbory Volkswagen vítajú založenie novej odborovej organizácie ZO OZ Moderné odbory AIOS Jaguar Land Rover Slovensko v Nitre. Podľa informácie, ktorú v utorok poskytli TASR, sú potvrdením nástupu novej generácie odborov v slovenskom automobilovom priemysle.
Po vzniku Moderných odborov v PSA Peugeot Citroën v Trnave a v spoločnostiach Eissmann Slovensko v Holíči a Schaeffler Slovensko v Skalici, je vznik Moderných odborov Jaguar Land Rover podľa predsedu Moderných odborov Volkswagen Zoroslava Smolinského jasným signálom životaschopnosti, dynamiky a energie, ktorú prináša nová generácia automobilových odborov na Slovensku.
Podľa Smolinského bude automobilový priemysel na Slovensku v blízkej budúcnosti čeliť zásadným výzvam spojeným s robotizáciou a digitalizáciou výroby a s tým súvisiacou potrebou kvalifikovaných zamestnancov, takisto prechodom na ekologickejšie typy vozidiel a ďalším úlohám.
„Práve preto bude 1500 zamestnancov novej automobilovej fabriky pri Nitre potrebovať odborové zastúpenie, ktoré bude akcieschopné, dôveryhodné a profesionálne, a ktoré nebude zaťažené problémami minulosti,“ uviedol na adresu vzniku nových odborov v podniku Jaguar Land Rover Smolinský.

Súvisiace články

Aktuálne správy